Konya 1 Şubesi

STK'LARDAN CHP'Lİ VEKİLE KINAMA

 Konya Sivil Toplum Platformu, yaptığı basın açıklaması ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un “Denize dökerim” söylemlerini kınadı.

 

CHP İl Binası önünde gerçekleştirilen açıklamaya Konya Sivil Toplum Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer ve STK temsilcileri katıldı. Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirten Görgülügil, 16 Nisan 2017 günü Halk oylaması yapılacağını ve milletin olarak özlemini duyduğu Cumhurbaşkanı yönetim sistemini belirleyeceğini aktardı. “Milletimiz bugünü kuvvetli bir iradeyle beklemektedir. Çünkü kendi kad, iradesine şimdiye kadar ipotek koyanlara karş, vesayetçilere karşı tavır alarak yeni sitemini seçecektir. Bizlerde Sivil Toplum Kuruluşları olarak 3 Mart 7017 günü Referandumla ilgili görüşlerimizi açıkladık ve Evet'ten yana tavır alacağımızı kamuoyuna deklare ettik” diyen Görgülügil,

“Konya'dan hiçte arzu etmediğimiz ve konuşmasını asla tasvip etmediğimiz bir şahıs CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Halk TV'de Uğur Dündar'ın programında yaklaşan 16 Nisan referandumunda çirkin sözler kullandı” açıklamalarında bulundu.

NEFRET VE KİN KUSTU

Bozkurt'un “Evet çıkarsa, Kurtuluş savaşında olduğu gibi önce Samsun'a çıkacaklarını ve arkasından Evet verenleri İzmir de Ege Denizine dökecegiz” açıklamalarını hatırlatan Görgülügil, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Milletin iradesini hiçe sayarak evet çıkması durumunda kimsenin heveslenmemesi gerektiğini belirten Hüsnü Bozkurt, aldıkları oyun bir öneminin olmadığını vurgulayarak Türkiye'nin gerçek sahibinin kendileri olduğunu iddia etmiştir. Bunlar Türkiye halkının daha önce 1960 ihtilalinde ve 28 Şubat'ta çokça duyduğumuz nefret ve kin dolu sözlerdir. Böylece tek parti tek adam devrini hatırlatmıştır.”

SABRIMIZI ZORLAMAYIN

Görgülügil, "Sizi de 7 göbek sülalenizi de İzmirden denize dökeriz" diye tehdit eden Bozkurt'un birey iradesini yok saydığını, toplumu kin ve nefret esaslı bölen ve on milyonlarca insanı ötekileştiren bir dil kullandığının altını çizerek, “CHP'li Bozkurt, suç işlemiştir” şeklinde konuştu. Açıklamasını şöyle sürdürdü: “Konya Sivil Toplum Kuruluşları olarak, insanların hür iradesini hiçe sayan ve iradesinden dolayı on milyonlarca insanı cezalandıracaklarını ifade eden CHP milletvekili Hüsnü Bozkurt ve halen bu konuda resmi bir işlem yapmayan CHP yönetimini en üst perdeden kınıyoruz. Bu tavrın, artık tarihte kaldığını milletvekiline ve CHP yönetimine hatırlatıyoruz. 16 Nisan CHP'ye ve Hüsnü Bozkurt'un bu faşist çıkışına rağmen halkın iradesinin tecelli edeceği bir referandum olacaktır. Buna ve çıkacak sonuca ne Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve Devrimci olduğu iddiasındaki Hüsnü Bozkurt ne de ona halen teşnelik yapan CHP yönetimi mani olamayacaktır. Artık sabrımızı fazla zorlamasınlar. CHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt önce Konya'yı hatta Türkiye'yi terk etsin ve ardından da Konya milletvekilliğinden hemen istifa etsin. Konyalılar olarak kendi doğduğu yer olan şehit diyarı Çanakkale'ye gitsin ve kendisini bu aziz millete test etmesine davet ediyoruz.”