Konya 1 Şubesi

DİNİMİZ KADINLARA AYRI BİR ÖNEM VERİYOR

Memur-Sen Konya Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 14 Mayıs Anneler Günü dolayısı ile bir etkinlik düzenlendi. İslam dininin kadınlara ve özellikle annelere nasıl değer verdiği anlatıldı.

 

 

Devlet Su İşleri (DSİ) Sosyal Tesisleri Yeni Misafirhanesinde düzenlenen programa Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, Şube Başkan Yardımcıları, Eğitim Bir-Sen 2 Nol'lu Şube Başkanı Şenol Metin, Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal, Memur-Sen İl Kadın Komisyonu Başkanı Hayrunisa Özer, AK Parti Konya Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Poçanoğlu, kadın sendika üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

ANNE AYNI ZAMANDA BİR ÖĞRETMENDİR

Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, İslam dininin anneye ve kadınlara büyük önem verdiğini vurguladı. Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.S)'ın konu ile ilgili hadislere değindi. Karlıer, “İslam'da annelik makamı ve annelik makamını ve insanın hayatındaki rolünü anlayabilmemiz için yüce Rabbimizin kitabına ve Resulullah'ın ve Ehl-i Beyti'nin nurlu sözlerine müracaat etmemiz gerekir” dedi. Karlıer, “Annenin insan hayatındaki vazgeçilmez rolünü ve önemini gösteriyor. Evet anne anneliğin yanı sıra bir öğretmendir. Bu yüzden de onu imanlı yetiştirip cennetlik yaparsa, onun bütün hayırlı amellerinde ortak olur” açıklamalarında bulundu.

CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR

Memur-Sen İl Kadın Komisyonu Başkanı Hayrunisa Özer de şunları kaydetti: “Bin meziyet bir kadın, 'Anne' senin en güzel adın Sevgi ve şefkatle, fıkren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde her zaman büyük bir sorumluluk üstlenmiş olan anneler, aile ve toplum hayatının temel direğidir. Bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, ygatılmasında en büyük pay cennetin miljdelenen annelerindir. Hoşgörünün ve şefkatin timsali olan anneler, gelenek ve değerlerimizin geleceğe taşınmasının da teminatıdır. Annelik, duygu dünyasına sahip bütün canlılar için şefkatin, merhametin fedakarlığın karşılıksız vermenin, esirgemenin en somut ifadesi olan yüce bir kavramdır. Anneler Günü kapitalizmin tüketim çılgınlığnı köpürttüğü yeni bir imkan olmaktan öteye bir anlam taşımamaktadır. Batı medeniyeti ile ilişkilerimizin gelişmesi, kendi medeniyet değerlerimizden uzaklaşmamız onunda söz konusu günler toplumumuzda da dikkate alınan, kutlanan ritüeller haline gelmiştir. Asıl olan, cenneti annelerin ayakları altına koyan medeniyetimizin birikiminin farkına vararak anneleri, babaları, kadınlan, öğretmenleri bir ömür boyu baş tacı etmektir.” AK Parti Konya Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Poçanoğlu da kadınların ve özellikle annelerin çok değerli bir varlık olduğuna dikkat çekti. Uzman Vaize Fatma Akçın da şöyle konuştu: “Dinimiz cenneti, annelerin ayaklarının altına sermiştir. Kıymet ve değer bilmeli, onlara yakışan evlatlar olabilmeliyiz. Anne ve babalarımıza öf bile dememek bizlere emredilmiş. Bu anlamda gerekli bütün çabayı da göstermeliyiz.”