Konya 1 Şubesi

KUDÜS'Ü YEDİRMEYECEĞİZ

 

ABD Başkanı Donald Trump'un Kudüs'ü İsrail'in resmi başkenti olarak tanımasının ardından tepkiler arttı. Memur-Sen Konya Şubesi Kayalı Park'ta düzenlediği basın açıklaması ile ABD'nin bu tutumunu kınadı.

 

Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen açıklamaya; Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, Memur-Sen Konya Şube Başkan Vekili Hüseyin Turhan, başkan yardımcıları; Harun Koçaker, Aziz Anik, Galip Kaynar, STK Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, Memur-Sen'e bağlı diğer sendikalarını temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı. Açıklamanın ardından tekbirler getirilerek, sloganlar atıldı.

KUDÜS'E İHANET ETTİRMEYECEĞİZ

İnsanlik tarihinin en kanlı, en şedit dönemlerinin yaşandığı bir zaman diliminde olunduğunu belirten Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, “Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını surdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs uzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor” dedi. Bunu gören tarihsel gerekçelerini bilen ve dünyanın bu devrine itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak ihtarda bulunmak üzere toplandıklarını söyleyen Karlıer, “Kudüs'ü işgal eden İsrail'e, destek veren ABD'ye ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte insanlığa dönük bu ihtarın nedeni de hedefi de bellidir. Kudüs insanlığın ortak mirasidir. Kudüs'ün hakkı ve iradesini yansıtmak için buradayız. ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına yönelik söyleminin fiiliyata geçirmeyi amaçlayan ABD ve Başkanı Trump ihtarımızın öncelikli muhataplarıdır. ABD'nin bu hamlesi, insanlık için manevi ve tarihi kıymete sahip. Bu yönüyle de dünyanın barış adası olmuş Kudüs'ü savaş gerekçesine dönüştürmek amacı taşımaktadır. Bu yolla, diplomatik ye ekonomik zeminde devam eden örtülü 3. dünya savaşının ateşli bölümünün İslam cografyası üzerinden gerçekleşmesini istemektedir. Oysa Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs'ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz. Kudüs'ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyiz” dedi.

EN ÇOK DA BİRLİKTELİĞİMİZDEN KORKUYORLAR

ABD-İsrail ortak yapımı bu kirli stratejinin engellenememesi durumunda daha büyük krizlerin yaşanabileceğini dile getiren Karlıer, Kudüs'ü korumak için insanlığa ortak çağrıda bulundu.

“Buradan diyoruz ki, korsan İsrail Kudüs'ü başkent yapmak gibi bir hataya düşmemeli, ABD İsrail'in başkentinin Washington olduğunu idrak etmeli” diyen Karlıer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kudüs, bizim nazarımızda bir mihenktir. Her bir ilahi vahyi insanlığa bildiren peygamberlerin izlerini taşıması hasebiyle Kudüs; insan olma şuuru, selamete erme bilinci ye sulhun mihengidir.

Kudüs, son peygamberin risaleti ilk kıble olarak seçilmesiyle de bizim için varoluşumuzun ve medeniyet kodlarımızın ifadesidir. Yüzyılı aşkın süredir Filistinliler'e karşı şiddet uygulayan Siyonist çetenin ideallerine bu derece destek çıkmak sadece akıl tutulmasıyla açıklanabilecek bir durum değildir. Asıl neden kanlı müstebitlerin her ne olursa olsun iktidarını sürdürme stratejileridir.

Şuurlu bir şekilde mücadelemizi sürdürüp, haçlı artığı düşünceleri payanda olarak kullanan Emperyalizme ve Siyonizme karşı bütün insanlığı da içine alan bir söz söyleyebiliriz. İslam coğrafyasında günü kurtarma politikaları paşinde koşan devlet yöneticilerinin ikicikli tutumlarına karşı çıkarak, inancımızın ve tarihimizin bize verdiği güçle barışın sesini yükseltebiliriz. Şimdi inancımızı kararlılığa ve fiiliyata dökme vaktidir. Müstebitler, birlikteliğimizden çok korkuyor. Özgürlüğün nefesini bütün dünyaya ulaştıracağız.”