Konya 1 Şubesi

CAHİT ZARİFOĞLU İLKOKULU 2023'E KOŞUYOR

 

Milli Eğitim Bakanlığının, 2023 eğitim vizyonu belgesinde yer alan “öğren, 
yap, ol” felsefesi, Cahit Zarifoğlu İlkokulunda hayat buldu.
 

Cahit Zarifoğlu İlkokulunda gerçekleştirilen ahşap atölyesi, robotik kodlama atölyesi, sanat ve tasarım sokağı ile öğrencilerin cami adabını uygulamalı olarak öğrenebilmesi için yapılan mescit açılışı gerçekleştirildi.
Geleceğini sorumluluk sahibi bireylerinin yetişmesini sağlamak, onların becerilerini geliştirmek ve yeteneklerini ortaya çıkarmak, eğlenerek öğrenme fırsatını sunmak üzere, Cahit Zarifoğlu ilkokulunda yapılan atölyelerin açılışı, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş’un katılımı ile gerçekleştirildi. Açılışa; Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder GÜRSOY, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi YAMLI, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet PEKYATIRMACI, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan KAYACILAR, Şube Müdürleri, Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birol GÜLNAR, Numune Hastanesi Başhekimi Süleyman DÖNMEZ, Başhekim Yardımcıları, Necmettin Erbakan Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Bengü Türkoğlu, Eğitim-Bir-Sen Konya Başkanı Nazif KARLIER, Ak Parti Selçuklu Eğitim ve Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Adnan BAHÇECİ, Fotoğraf sanatçısı Reha BİLİR Kurum Yöneticileri, SEDEP Koordinatörleri, Öğretmen ve öğrenci velileri de katıldı.
Açılışta konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, böyle bir projenin hayata geçirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Atölyeler ve uygulama sınıflarının kendileri için önemli olduğunu aktaran Durmuş, şunları kaydetti:
"Eğitim ve öğretim süreci sadece belli bilgilerin aktarılması ve ezberlenmesi süreci değildir. Eğitim ve öğretim bu bilgilerin davranışa dönüştürülmesidir. Bu hizmetler, çocukların eğitim öğrenim süreçlerinin beceriye dönüştürülmesi noktasında büyük bir açılım oluşturuyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

 

“ÖĞREN, YAP, OL”
Okul müdürü Murat KILIÇ, 2023 eğitim vizyonunu gerçekleştirmek üzere okullarımız da gerekli çalışmaların yapılmaya başlandığını, açılışı yapılan atölyelerinde bunun bir örneği olduğunu söyledi. Kılıç, “okulumuzda bu atölyeler ve daha önce açılışını yaptığımız bilişsel eğitim sınıflarımız, drama atölyesi, z-kütüphanemizle, 2023 eğitim vizyon belgesinde yer alan “öğren, yap, ol” felsefesini çocuklarımıza kazandırmayı amaçlamaktayız.” dedi. Okul müdürü Murat KILIÇ konuşmasının son bölümünde ise şunları söyledi: “içinde bulunduğumuz dijital çağın gereksinimlerini karşılamak için 21. yüzyıl becerileri ile donatılmış bireylere ihtiyaç duyulmaktadır. 21. yüzyılda, ülke olarak gelişmek ve liderlik edebilmek için bu becerilerden yararlanmak zorundayız. Önemli olan öğrencilerimizin tümünü kapsayacak öğrenme ortamları sunmaktır. Açılışını yaptığımız öğrenme ortamlarının öğrencilerimize hayırlı olmasını dilerim.”

AHŞAP ATÖLYESİ

Açılışı yapılan ahşap atölyesi, 6 yaş ve üstü çocuklar için planlandı. Çocuklar bu atölyede; el becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirerek kendi tasarladıkları ahşap oyuncakları, geleneksel oyuncaklar (topaç, Kollu topaç vb), ahşap figür ve kuklalar, maketler, modeller (kuş yuvası, araba vb) ve hayal ettikleri birçok ürünü üretebilecekler. Ayrıca öğrencilerin; günlük alışkanlıkların dışına çıkması, kararlı olmaları, deneyimleyerek öğrenmeleri, özgüvenlerini artırmaları, sosyal ve kişisel becerilerini ve küçük hareket/kas hareketleri ile matematiksel işlem yapma becerilerini geliştirmeleri, koordinasyon yeteneklerini artırmaları hedeflenmektedir.

STEM EĞİTİM MERKEZİ

Öğrencilere, temel robotik kodlama eğitiminin yerli robot Kido-Boto ile verileceği Stem Eğitim Merkezinde; arduino eğitiminin yanısıra, matematik, fen ve teknoloji eğitimi almaları da sağlanacak. STEM eğitimi ile canlı bir öğrenme ortamına kavuşacak olan öğrencilerin, yeni buluşlar keşfetmeleri, olaylar arasında ilişki kurmaları, yeni ürün ortaya koyarak, ekosisteme katkı sunmaları, işbirliği ve bağımsız çalışma yoluyla özgüven ve öz yeterliliklerini geliştirmelerine imkan verilecek, esneklik ve güven içinde düşünmeye teşvik edilecek, karşılaştıkları sorunlara hızlı çözümler üretmeyi öğrenecek, öğrenme motivasyonlarını artıracaklar.
SANAT VE TASARIM SOKAĞI 
Tasarım odaklı düşünme ve yenilikçi olmayı sağlamak hedeflenmektedir. Sanat ve tasarım sokağı ile çocukların estetik duygusunun geliştirilmesi ve yaptıkları ürünlerin bu alanda sergilenerek sanatsal becerilerinin geliştirilmesi sağlanacak.
KILIÇ; Açılışımıza yoğun programları nedeniyle katılamadığı için mesaj gönderen Milli Eğitim Bakanımız Ziya SELÇUK’a, Büyül Şehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim ALTAY’a, açılışımıza katılan Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanımız Alpaslan DURMUŞ’a, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder GÜRSOY’a, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi YAMLI’ya, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet PEKYATIRMACI’ya, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan KAYACILAR’a, Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birol GÜLNAR’a, Numune Hastanesi Başhekimi Süleyman DÖNMEZ’e, Necmettin Erbakan Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Bengü Türkoğlu’na, Eğitim-Bir-Sen Konya Başkanımız Nazif KARLIER’e, Ak Parti Selçuklu Eğitim ve Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Adnan BAHÇECİ’ye, Fotoğraf sanatçısı Reha BİLİR’e, kurum yöneticileri, şube müdürlerine, başhekim yardımcılarına, SEDEP Koordinatörlerine, idari ekibine, okul müdürlerine, öğretmen ve öğrenci velilerine teşekkür etti.