Konya 1 Şubesi

"TEŞKİLAT VÜCUTTAKİ SİNİR UCUDUR"

     Eğitim Bir-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanlığı tarafından, Meram Öğretmenevi 'nde İl Divan Toplantısı düzenledi. Toplantıya; Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Nazif Karlıer, Şube Sekreteri Harun Koçaker, İl Başkan Yardımcıları; Galip Bilgili, Ömerül Faruk Balkı, Vedat Ay, Ömer Özdemir, ilçe başkanları, kadınlar komisyonu ve çok sayıda üye katıldı.

     Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından ise Memur-Sen 'in “Toplu Sözleşme” sürecinde gösterdiği tutumun yer aldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra şube sekreteri ve başkan yardımcıları görev alanları ile ilgili birer sunum gerçekleştirdi.

      KARARLI MÜCADELEMİZ SÜRECEK,

     Sendika olarak hedeflerinden bahseden Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer ise “Güçlüyü haklı değil, haklıyı güçlü kılmak istiyoruz. Her düşünceyi, fikri, inancı savunabilecek bir ortamın oluşabilmesi için mücadele ediyoruz” dedi. Milli ve manevi değerlere sahip çıkma konusunda Eğitim Bir-Sen 'in sendika olarak ayrı bir misyon yürütmesi gerektiğini ifade eden Karlıer, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sendikal mücadelede her zaman sorumluluk bilinci içinde yapıcı, uzlaşmacı ve ilkeli olma konusunda bir yöntem izliyoruz. Sendikacılığın tüm aşamalarında sendikal demokrasiyi egemen kılmak için çalışıyoruz. Önemli olan toplumun bir kısmını değil, tümünü kucaklamaktır. İş kolumuzda çalışanların tamamını sendikamıza üye yapmak için gece gündüz demeden çalışmalıyız. Teşkilatta ittifak içinde olmalıyız. Tüm çalışmalarımızı da yürütürken, iyi ahlâk sahibi olmalıyız. Bize tevdi edilen görevleri en iyi şekilde yerine getirebilmek için mücadele etmeliyiz. İstişare içinde olmalıyız. Alınan kararları yerine getirme konusunda başkana itaat etmeli, aksaklık göstermemeliyiz. Teşkilatta sadakat vardır. Sadakat ise zoru görünce kaçmamak, cazip makam ve menfaatlere kanmamaktır. Teşkilat vücuttaki sinir gibidir. Teşkilat, bir cemiyetin sinir uçlarıdır. Organize olmuş çok küçük toplulukların, birbirinden habersiz milyonlarca kitleden daha güçlü olduğu aşikârdır. Tertipsiz, disiplinsiz çalışma asla sonuç getirmez. Biz, üstlendiğimiz sorumluluğun farkındayız.”

BASIN İLETİŞİM