Konya 1 Şubesi

SABRIMIZ KALMADI!

ABD ve İsrail'in attığı adımların bardağı taşıran son nokta olduğunu söyleyen Memur-Sen Konya İl Başkanı Nazif Karlıer, "Bıçak artık kemiğe dayandı. Müslümanların kendine gelmesi lazım. İsrail ve ABD'ye yaptırım uygulanmalı" dedi 

Memur-Sen Konya İl Başkanlığı tarafından Kudüs'te yaşanan zulme karşı çıkmak için protesto yürüyüşü düzenlendi. Mevlana Caddesi üzerinde başlayan yürüyüş, Kayalı Park'taki basın açıklaması ile son buldu. Protesto yürüyüşü ve açıklamasına Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer'in yanı sıra; AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Sivil Toplum Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Tahir Akyürek, İŞKUR Müdürü Emrah Keleş, Memur-Sen İl yönetimi, çok sayıda STK temsilcisi, kurum amiri ve vatandaş katıldı.  
ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM
Bugün Kudüs'ün işgal altında olduğunu söyleyen Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, bıçağın kemiğe dayandığını belirterek, "1917’de başlayan işgal  bugün itibariyle bambaşka bir noktaya taşınmıştır. ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması, biz Müslümanların asla kabul etmeyeceği bir durumdur" dedi. Kudüs'ün   Müslümanların olduğunu ve ebediyyen de Filistin’in başkenti olarak kalacağını ifade eden Karlıer,  "Onun için katil İsrail’in ve onun emellerinin taşeronluğunu yapan emperyalist sistemin baş aktörü şeytan Amerika’nın bu adımı bizim için yok hükmündedir. Yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan ve kendi topraklarını savunan masum Filistin halkına yönelik bu katliamlar, işbirlikçilerinin yüz karası olduğu kadar;    Dünyanın bu katliamlara ve işgale ciddi bir tepki göstermeyip sessiz kalması da insanlık adına kapkara bir lekedir. Hele halkı müslüman olup, idarecilerinin katil İsrail ve şeytan amerikanın uşaklığını yaptığı Mısır, Suud, Birleşik Arap Emirlikleri gibi birçok Müslüman ülke yöneticilerinin Kudüs davasına olan ihanetleri, başta Filistinlileri olmak üzere nüfusu iki milyara yaklaşan Ümmet-i Muhammed’in (sas) her bir ferdini derinden yaralamaktadır. Bugün sadece Müslümanların değil, insanlığını yitirmemiş yeryüzünün vicdan sahibi tüm insanlarının bu zalimlerden ve onların uşaklarından hesap sorma zamanı gelmiştir. Zalimler için yaşasın cehennem" açıklamalarında bulundu. 
MÜSLÜMANLARIN KENDİNE GELMESİ LAZIM 
"Ancak biz Müslümanlar olarak burada dönüp şu meydanların duygusallığından da sıyrılmak suretiyle şöyle bir hakikatin de önüne oturmamız gerekmektedir" diyen Karlıer, konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü: "Bugün kâfirin sesinin çok çıkmasının, sebebi onun kudretinden değildir.Biz Müslümanların acziyetinden, tembelliğinden, dünya’ya dalıp ahireti unutmasındandır. Eğer biz Müslümanlar olarak Allah yolunda çalışmaya gayret etmiş olsaydık, bu kadar Dünya’ya dalmayıp Allah’ın yüce ismi için mücadele etmiş olsaydıkç Ümmet olarak imanımızdan aldığımız izzetimizi kaybetmezdik. Bugün maalesef düşmanın göğsüne korku veren heybetimiz bizden silinip gitmiştir. Ey Katil İsrail! Sen ne kadar dünyayı seviyorsan vallahi biz senin dünyayı sevdiğinden kat be kat daha fazla Ahireti seviyoruz. Ahireti seven adamlara siz ne yapabilirsiniz?"