Konya 1 Şubesi

Hak Aramanın Merkezi, Çözümlerin Tek Adresi Eğitim-Bir-Sen 32 Yaşında…

32.Yıl kutlamasında, geniş katılımlı bir program düzenleyen Eğitim-Bir-Sen Konya 1 No’lu Şube, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle programı başlattı.

Kürsüye gelen Şube Başkanı Sayın Nazif Karlıer, “32. Yılımızda, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen ‘in Kurucu Genel Başkanı Merhum Mehmet Akif İNAN ve Ahirete irtihal etmiş olan ve Eğitim-Bir-Sen ‘in kuruluşuna öncülük etmiş kardeşlerime Allah ‘tan Rahmet diliyorum” diyerek sözlerine başladı.

Eğitim çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederken, Memur-Sen olarak yükümüz ağır sorumluluklarımız büyüktür, Eğitim çalışanlarının mali, özlük ve sosyal hakları hakkında Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak gerekli çalışmaları yaptık, Memur-Sen olarak 1007 kazanıma imza attık, Eğitim-Bir-Sen olarak ise 88 kazanıma imza attık ve eğitim çalışanlarının maddi ve manevi yükünü hafiflettik dedi.

Yetkili sendika olduktan sonra, saymakla bitirilemeyen kazanımların başlıcalarını şu şekilde sıraladı.

▪️ Adaletsiz Katsayı Uygulamasının Kaldırılmasını Sağladık.

▪️ On İki Milyon Üçyüz Bin İmza Toplayarak, Kamuda Başörtü Serbestliğinin Hayata Geçirilmesini Sağladık.

▪️ Mesainin Cuma Namazına Göre Ayarlanmasını Sağladık.

▪️ Memura Hacca Gidebilmesi İçin İzin Verilmesini Sağladık.

▪️ Okullarda Mescitlerin Güngören Yerlerde Olmasını sağladık.

▪️ Nöbetin Angarya Olmaktan Çıkarılıp, Ücret Ödenmesini Sağladık.

▪️ Öğretmenlik Kariyer Basamaklarındaki 17 Yıllık Mağduriyeti Gidererek, Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Uygulamasının Tekrar Hayata Geçirilmesini Sağladık.

▪️ 3600 Ek Göstergenin Daha Geniş Kitleye Verilmesini Sağladık.

Sendikalarda Toplantı, istişare, muhasebe ve planlama çok önemli ve vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Sayın Karlıer, güçlü ve etkili bir sendikanın, katılımcı bir yönetimle ve iş yeri temsilcilerinin uçbeyliğinde, özverili çalışmalarıyla sağlanabileceğini söyleyerek, temsilcilerimize teşekkür etti.

Medeniyet Değerlerimize sahip çıktığımızı söyleyen Sayın Karlıer, Diğerlerine göre değil, değerlerine göre sendikacılık yaparak, büyüklenmeden büyüdüğümüzü söyledi.

Millet iradesinin yanında olduğumuzu söleyen Karlıer, 28 Şubat, 27 Nisan ve 15 Temmuz ’da dik durarak, milli ve manevi değerlerimize sahip çıktığımızı, Aziz Milletimizin huzuru için her zamanda ve zeminde en doğrusunu yapmaya çalıştığımızı söyleyerek, sözlerine son verdi.

MEB -Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi, Eğitimci-Yazar Mehmet Baki ÖZTÜRK kürsüye gelip, “Hayatın Sırrı; Her şey Bizimle Başlar…” diyerek sözlerine başladı.

“Bir gaye etrafında biraraya gelmiş, belirli hedefe ulaşmak için, hiyerarşik bir sistem içerisinde, plânlı, programlı çalışan, bilinçli, vasıflı ve yeterli insan topluluğu” şeklinde Teşkilat tanımı yaptı.

Teşkilatçılık: İstemediğin zamanda, istemediğin mekanda, istemediğin ortamda, istemediğin insanla ÇALIŞABİLME, ÇALIŞTIRABİLME SANATIDIR, diyen Baki Öztürk, “İmkansızı Mümkün, Mümkün olanı Kaliteli, Kaliteli olanı Estetik yapmak için; BİRARAYA GELME, BİRLİKTE YOL ALMA SONUÇ ALMA SANATIDIR dedi.

Mazeret bulma, Şikayet etme, Vazgeçme, Pes etme diyen sayın Baki Öztürk, Ya Bir Yol Bul, Ya Bir Yol Aç, Ya Da Yoldan Çekil diyerek sözlerine son verdi.

Hakkın ve Haklının Yanında Olan Eğitim-Bir-Sen ‘in, kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen herkese şükranlarımızı sunar, ebediyete göç eden büyüklerimize Allah ‘tan rahmet dileriz.