Konya 1 Şubesi

Eğitim Bir Sen Konya 1 No’lu Şube ‘de İl Divan Toplantısı…

Eski Genel Başkan Vekilimiz ve 28. dönem milletvekili adayı Sayın Latif Selvi ve Genel Başkan Yardımcımız Sayın Muammer Karaman 'ın katılımıyla, 2023 İl Divan Toplantımızı, Mevlana Öğretmenevi 'nde gerçekleştirdik.

Toplantıya şube yönetim kurulu üyeleri, 32 ilçe yönetim kurullarının ve üç merkez ilçe milli eğitim müdürlüğündeki temsilcilik kurullarının yoğun katılımıyla başlayan il divan toplantımızın sunuculuğunu, başkan yardımız ve öğretmenevi müdürü Sayın Galip Bilgili yaptı.

Akşehir İlçe yönetim Kurulu Üyesi Sayın Şahin Öz ‘ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda kürsüye gelen Başkan Sayın Nazif Karlıer, herkesin Ramazan ayını tebrik ederek, 14 Şubat 1992 ‘de Eğitim Bir Sen ‘i kuran, Kurucu Genel Başkanımız Sayın Mehmet Akif İnan ‘a teşekkür edip, ilçe yönetimlerine 15 Mayıs Mutabakat dönemini hatırlatarak, alanlarda yoğun bir çalışma yapmalarını söyledi.

Zamanın kısıtlı olduğunu ve iki genel başkan yardımcısının daha konuşacağını söyleyen Sayın Karlıer, gelecek ramazan Bayramını tebrik ederek sözlerine son verdi.

Başkan Nazif Karlıer ‘den sonra kürsüye gelen Genel Başkan Yardımcısı Sayın Muammer Karaman geldi.

Herkesin Ramazan ayını tebrik ederek sözlerine başlayan Sayın Muammer Karaman, “Rabbimden ibadet ve dualarımızın kabulünü dilerim” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde vefat edenlere Allahtan rahmet, yaralılarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Asrın felaketinde, Eğitim Bir Sen üye ve yöneticilerinden de 21 kaybımızın olduğunu belirtti.

2002-2005 yıllarında Eğitim Sen yetkili sendikaydı, 2006-2010 yıllarında Türk Eğitim Sen yetkili sendikaydı, bu yıllar sendika tarihine kayıp yıllar olarak geçti. 2011 yılında yetkili olduğumuz andan itibaren elde ettiğimiz 802 kazanım, son bir yılda Öğretmenlik Meslek Kanunu, 3600 Ek Gösterge, Sözleşmelilere kadro gibi kadim sorunları çözerek elde ettiğimiz tarihi başarılarla adeta sendikacılığın kitabını yazdık diyen Sayı Karaman, sendikamızın yurt dışı çalışmaları faaliyet alanımızı 5 kıtaya yayarak yüzlerce sendika ile işbirliği kurduk. Anadolu tecrübesini dünya ile buluşturduk dedi. Dünya emek örgütü İLC ’yi kurarak, emeğin evrensel sorunlarına çözüm arandığını belitti.

Dünya medyasının yüzyılın en önemli seçimi olarak nitelediği, kandildeki terör baronlarından onları kendilerine maşa yapan efendilerine, ABD başkanının bitanesi olmak için çırpınan ülke içindeki odaklara kadar herkesin gündemindeki 14 Mayıs seçimleri elbette bizimde gündemimizdedir. Bize hangi taraftasınız diye soranlara cevabımız;

  1. Necmettin ve Aybüke öğretmenleri katleden terör örgütü ile mücadelenin yanındayız.
  2. Bu ülkenin birlik ve beraberliğinin bütünlüğünün, mavi vatandaki haklarımızın yanındayız
  3. Sapkın akımlarla aile kurumunun yıpratılmasına, gençlerimizin küresel karanlık odakların mezesi haline getirilmesine karşı, bu karanlık ve kirli istila ile verilecek mücadelenin yanındayız.
  4. Ülkemizin yeraltı ve üstü kaynaklarının ekonomiye kazandırılarak milletimizin refah seviyesinin yükselmesini sağlayacak çalışmaların yanındayız.
  5. Savunma sanayimizin yerlileşmesinin millileşmesinin yanındayız
  6. Genç beyinlerimizin savunma sanayiinde başardıkları ile gurur duyuyor ve onları destekleyecek adımların yanındayız.
  7. Akdeniz ve Karadeniz ’de ülkemizin hak ve menfaatlerini müdafa ve muhafaza için atılan adımların yanındayız.

diyen sayın Karaman, iyi dileklerle ve herkesin gelecek Ramazan Bayramı ‘nı kutlayarak sözlerine son verdi.

Sayın Muammer karaman ‘dan sonra kürsüye gelen eski Genel Başkan Vekilimiz ve 28. Dönem milletvekili adayı olan Sayın Latif Selvi özetle,

Eğitim Bir Sen, entelektüel birikimiyle, eğitim camiasına yol gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. Devlet bir şeyi başaracaksa, Eğitim Bir Sen o yapının sivil toplum ayağıdır. Kimseye haksızlık etmeyiz, ama haksızlık etmek isteyenlere de fırsat vermeyiz, diyen Sayın Latif Selvi, evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da bağışlanma ve kurtuluş olan Ramazan ayında, inşallah bağışlananlardan oluruz dileklerinde bulundu.

Hediye takdimi ve soru cevaplarla toplantımız sona erdi.