Konya 1 Şubesi

Genel Başkanımız Ali Yalçın Konya 'daydı...

Konya’da divan toplantısında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Kamuda gelir dağılımında adalet bozuldu. Adaletin sağlanması şart. Hakkımızı istiyoruz” dedi

Memur-Sen-Eğitim Bir-Sen Konya Şubesi il divan toplantısı, Atiker Deluxe Düğün ve Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. İl divan toplantısına Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yanı sıra; Memur-Sen Konya il temsilcisi, Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, il yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Latif Selvi, Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya milletvekili Adayı Osman Seçgin ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Divan toplantısı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

DÜN YAŞADIĞIMIZ TRAVMALARI BİLİYORUZ’

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Dün ‘memur sendikalı olmaz, sendikalı olsa da bir numara olmaz’ denilen yerden bugünlere geldik. Türkiye’nin en büyük örgütlü yapısına kavuştuk. Şükürler olsun” diyerek, konuşmasına başladı. Memur ve emeklinin refah payının artması adına çalışmalarının aralıksız sürdüğünü kaydeden Yalçın, kamuda gelir adaletinin sağlanması gerektiğine de işaret etti. Gelir dağılımında adaletin bozulduğunu belirten Yalçın, şunları söyledi: “Biz başkasının hakkını değil, kendi alın terimizi, hakkımızı istiyoruz. İşçiye, memura tarihin en büyük zammını merhum Erbakan Hoca yaptı. Türkiye’deki aymaz takımı, çeteler sivil iradeyi devre dışı bıraktılar. Şimdi onların adı emek örgütü! Dün yaşadığımız travmayı biliyoruz. Kırgınlıklarımız olabilir. Beklentilerimiz var. Hakkımızın peşindeyiz ama ülke istikrarı kaybettikten sonra geçmiş olsun. Fantezi, maceraya yol açma gibi bir saçmalığın içine girmeyiz. Asla diz çökmemiş bir kardeşiniz olarak söylüyorum; küçük kırgınlıklarla yanlış kararlar vermeyin. Belediyelerde insanlar işten çıkarıldı. Belediye seçimlerini kazanır kazanmaz, sözleşmeli memurların işine son verdiler. 31 Mart seçiminden hemen sonra neler yaşandığını biliyoruz.”

MEMUR-SEN DURUŞUNU NET ŞEKİLDE ORTAYA KOYUYOR

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da AK Parti olarak 85 milyonu kardeş bildiklerini ifade etti. Angı, “Tüm mazlum coğrafyalara el uzatıyoruz. Ülkemiz, çok daha güçlü olmalı” şeklinde konuştu. Tereddütlerinin olmadığını aktaran Angı, şunları kaydetti: “Memur-Sen ailesi de her dönem duruşunu net şekilde ortaya koymuştur. Allah, sizden razı olsun. Konya’mızda 15 milletvekilimizi, Cumhur İttifakı olarak meclise gönderme arzusu içindeyiz. Bize düşen sefer. 14 Mayıs seçimleri memleketimiz ve milletimiz için hayırlı olsun.”

SELVİ: BU KALE YIKILMAZ

Divan toplantısında AK Parti Konya Milletvekili Adayı Latif Selvi de bir konuşma yaptı. Selvi, “Memur-Sen, ülkemize karşı olanların her zaman karşısında dimdik ayakta durmuştur. Tarihi bir seçimin arifesindeyiz. ‘Bu kale asla yıkılmaz ve yıkılmayacak’ dedik. Kişi başına düşen milli geliri artıracağız. Herkes, memleket imkanından eşit oranda yararlanacak. Hep birlikte olduğumuzda başaramayacağız bir şey yok. 14 Mayıs günü hepimiz için hayırlı olacak” dedi.

BİRÇOK KAZANIMDA İMZAMIZ VAR

Divan toplantısında konuşan Memur-Sen Konya il temsilcisi, Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer ise şu cümleleri kurdu: “Memur-Sen olarak 1992 yılında 1 lerle başlayan yolculuğumuz bugün 1 milyon sayısını aşmıştır. Türkiye’de memur sendikacılığının hak ve özgürlük mücadelesinin öncüsü Memur-Sen'dir. Memur-Sen Olarak kazanımlar ve başarının altında imzamız vardır. Toplu Görüşmeden Toplu Sözleşmeye Giden Yolda Memur-Sen, önce Anayasa değişikliği paketinde Toplu Sözleşme hakkının da yer almasını sağlamış, böylece memur ve memur emeklileri ilk kez toplu sözleşme hakkı kazanmıştır. Özgürlük mücadelesinde ciddi kazanımlar elde edilmiştir. Adaletsiz Katsayı Uygulamasının kaldırılması, Memur-Sen’in ve Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen’in 12 yıllık mücadelesinin sonucudur. Memur-Sen, 8 yıllık kesintisiz eğitime karşı çıkmış ve bütün gücü ile kesintili eğitim modelini savunmuştur. Başörtü yasağının kaldırılması için 12 milyon 300 bin imza toplanmıştır. Memur-Sen’in gayretleri ile Cuma namazı mesaiye göre değil, mesai Cuma namazına göre ayarlanmıştır. Birçok kazanımda imzamız vardır.”