Konya 1 Şubesi

BAŞKANDAN ÇAĞRI!

Şube Başkanımız Nazif Karlıer, 2018-2019 eğitim ve öğretim dönemi başlangıcında önemli açıklamalarda bulundu

 

ÇÖZÜLMESİ GEREKEN SORUNLAR VAR

2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılı pazartesi başlayacaktır. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize eğitim çalışanlarına ve ülkemize hayırlı olsun.Ülkemizde yaklaşık 18 milyon öğrencimiz,900 bini öğretmen olmak üzere Bir milyon Eğitim çalışanımız bulunmaktadır. Yeni eğitim-öğretim yılı, millî şuurun artırılmasına katkı sağlamalıdır. Eğitimde iyileştirici hedefler içeren değişim iradesinin ortaya konulması umut vericidir. Yapılması gereken pek çok iş, çözülmesi gereken sorunlar bulunmaktadır. İyi bir müfredatla, başarı sağlayacağımız iyi bir eğitim sistemini hayata geçirmeliyiz.
Sınavla yerleştirmeden vazgeçerek yönlendirme sistemine biran önce geçilmelidir.
EĞİTİM ÇALIŞANLARININ SORUNLARI BİTMELİ 
Millî Eğitim Bakanlığı’nın bu kritik dönemlerde, belirleyeceği politikalar öncesinde eğitimin paydaşlarıyla istişare etmesi, eğitimin sorunlarının çözümü için çok önemlidir. Başta öğretmenler olmak üzere, eğitim çalışanlarının kronikleşmiş sorunları biran önce çözülmeli.Kazanma ve kaybetme nedeni açıklanamayan mülakatla öğretmen alımına son verilmelidir.
İstihdamda güçlük çekilen yerlerde teşvik sistemi hayata geçirilmelidir. Tüm öğretmen ihtiyacı kadrolu olarak karşılanmalıdır.
OKULLARIN BÜTÇE SIKINTISI GİDERİLMELİ 
Kalıcı bir yönetici görevlendirme sistemi kurulmalıdır.
Mağduriyet oluşturan öğretmenlerin yer değişikliği sorununa kalıcı çözüm getirilmelidir. Ders kitapları ve yardımcı kaynaklar hazırlanırken özen gösterilmelidir. Okulların bütçe sorunu ivedilikle çözüme kavuşturulmalıdır. Açık öğretim liseleri başarısız öğrenci deposu olmaktan çıkarılmalıdır
Kılık-kıyafet özgürlüğü darbe kalıntısı yönetmeliğin boyunduruğundan kurtarılmalıdır. Eğitim-Bir-Sen olarak, bilgiye, bilmeye, başarmaya odaklanmamızın daha bir önem kazandığı yeni dönemin daha rahat, aydınlık, umut dolu gelişmelere vesile olmasını temenni ediyorum. İnsanları eğitimli, bilgi ve yüksek değerlerle donatılmış, Yeni Türkiye’nin gerçek anlamda yolunu, ufkunu açacak bir eğitim düzenine kavuşması beklentisi ile yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum