Konya 1 Şubesi

SİVİL TOPLUM GÜÇLENİYOR

 Selçuklu Belediyesi Proje Destek Sunum programı gerçekleştirildi. Ramada Otel'de düzenlenen toplantıya Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın yanı sıra, Selçuklu Belediye Başkan Yardımcıları, Konya Sivil Toplum Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Başkanı Adem Ceylan, Enderun Eğitim Vakfı Konya Şube Başkan Yardımcısı Abdürrahim Arslan ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

 Selçuklu Belediye Başkanı U. İbrahim Altay, kendilerine sunulan bütün projelere destek verdiklerini belirterek, “2016-2017 yılında yürütülen projelere, 3 milyon 911 bin TL katkı sağladık. 62 projeyi hayata geçirdik” dedi

Konya STK'larının Türkiye'ye örnek olduğunu kaydeden Konya Sivil Toplum Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, sundukları projelerin Selçuklu Belediyesi tarafından desteklendiğini ifade etti. STK'ların gün geçtikçe geliştiğini aktaran Görgülügil, “Konya'da çok farklı STK'lar var. Sivil toplum ülkemize geç geldi. Bünyemizde 180 kuruluş var. Bizim dışımızda da bu projeye katılan vakıflar ve dernekler var. Bu çalışma, diğer belediyelere de inşallah örnek olur. 2 yıldır destek görüyoruz. Marifetimizi ne kadar ortaya koyarsak, o kadar destek görürüz. Ulusal olarak da birçok kuruluşumuz bu tarz çalışmaları da başlatıyor. Bünyemizdeki kuruluşlara ilanları hemen bildiriyoruz. Teşvik ve yönlendirilmeler yapılıyor. Sosyal dokuyu geliştirecek tarzda projeler yapılıyor. Platform olarak kendimizi projeler ile anlatma imkanı buluyoruz” açıklamalarında bulundu.