Konya 1 Şubesi

KAN STOKLARI AZALDI HER BİR ÜYEMİZİ KAN VERMEYE DAVET EDİYORUZ

Kovid-19 salgını nedeniyle kan stokları azalan Kızılay’a kan bağışında bulunduk; şubelerimizi, yöneticilerimizi ve tüm üyelerimizi kan vermeye davet ettik.

Memur-Sen Genel Merkezi’nde, salgın önlemleri kapsamında sınırlı sayıda gerçekleştirilen kan verme işlemine Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri, Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları katıldı.

Kan verme işleminden önce konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, “Kovid-19 salgını nedeniyle başlangıçtan bugüne iki kalıcı mesajımız vardı: ‘Evde kal, hayatta kal ve hayat eve sığar.’ Bugün bunlara bir üçüncüsünü ekliyoruz ve ‘Kan ver hayat ver, Kızılay’a destek ver’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Kızılay ve Memur-Sen’in kriz zamanlarında, insani yardım kampanyalarında, kısaca insanı yaşatmaya matuf bütün alanlarda hep birlikte olduğunu kaydeden Yalçın, “Bugün de insanı yaşatmak için yine Kızılay’la bir aradayız. Kovid-19 salgını nedeniyle duran hayat, sokağa çıkamayan insan, edilemeyen kan bağışları, verilemeyen kanlar gibi birçok sorun bugün başlattığımız ‘İftardan Sonra Kan Vermeye Kızılay’a’ çağrımızla bir nebze olsun azalacaktır. Bugün Memur-Sen ve bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri olarak, Kızılay’ın kan stoklarına katkı yapıyoruz. Yarın ve devam eden günlerde de il temsilciliklerimiz, şubelerimiz ve üyelerimiz bu kampanyaya destek olacaklar, katkıda bulunacaklar. Kızılay’ın kan bankası stoku sıkıntısını ortadan kaldırmaya destek olacaklar” dedi.

Salgının başlangıcından bugüne “Yalnızlaşma değil, yardımlaşma” diyerek kampanyalar düzenlediklerini, düzenlenen kampanyalara destek verdiklerini, konukevlerini sağlık çalışanlarının hizmetine tahsis ettiklerini, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına kurumsal ve kişisel bağışta bulunduklarını vurgulayan Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Memur-Sen, konusu, öznesi ve öncesi ya da sonrası insan olan her konunun muhatabı ve bizatihi tarafıdır. Kan hayattır. Kan vermek, ihtiyacı olana el vermek, can vermektir. Bu anlayışla bugün bu akşam insan merkezli, insanlık hedefli sivil toplum yaklaşımımıza, erdemli sendikal duruş kulvarımıza yeni bir eylem daha ekliyor, Kızılay stoklarına kan veriyor, şubelerimizi, yöneticilerimizi ve tüm üyelerimizi kan vermeye davet ediyoruz.”

Ali Yalçın, koronavirüse yakalanıp iyileşen vatandaşlara da tedavide kullanılmak üzere kan bağışı yapmaları çağrısında bulunarak, “Kızılay’ın sadece bir yardım kuruluşu değil, aynı zamanda bir Ar-Ge, inovasyon ve geliştirici nitelikleri olan bir kurum olduğunu salgın sürecinde herkes öğrendi. Kızılay’ın öncülük ettiği ‘Sen İyileştin Şimdi Plazma Bağışınla İyileştirme Sırası Sende’ çağrısı ve bu çağrı kapsamında yürüttüğü çalışmaları değerli ve gerekli buluyoruz. Sağlık çalışanlarımızın elinden şifa bulan ve koronavirüsü atlatan, sayıları yaklaşık 100 bine ulaşan vatandaşımızı da Kızılay’ın bu çalışmasına ve çağrısına destek vermeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
 

Teşkilat mensuplarına da seslenen Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Kollarımızı iş yapmak için, üye yapmak için, çözüm ve kazanım üretmek için sıvıyorduk; bugün de Kızılay stokuna destek vermek, ihtiyacı olanlara kan vermek, derman ve şifalarına katkıda bulunmak için sıvıyoruz. Kan konusunda da biz bize yetmeliyiz Türkiyem diyoruz.”